Official Blog|Nurul Asyikin

Thursday, December 8, 2011

Songlap. Mau tengok!


Mau tengok , mau tengok ! .. haa .. ini filem terbaru dilakonkan oleh my feberet Hero Malayas , Shaheizy Sam dengan Syafie Naswip yang diarahkan oleh Effendee dan Fariza Azlina .. let's check it out sinopsis die ..

Sinopsis :

Berlatarkan bandar metropolitan Kuala Lumpur, SONGLAP mengikuti kisah dua adik-beradik – AM (Shaheizy Sam) dan AD (Syafie Naswip) yang melibatkan diri dalam sindiket penjualan bayi yang diuruskan oleh seorang wanita bergelar MAMA. Kehidupan dua adik-beradik ini jauh berbeza; AM mengambil kesempatan dengan menggunakan business MAMA sebagai jalan pintas mendapatkan wang untuk kegiatan judinya, sementara AD mengimpikan kehidupan yang lebih baik dengan menyertai pertandingan tarian B-Boy.

AD mula menyedari impiannya mungkin tidak tercapai setelah kehilangan kawan karibnya RAZAK kepada kancah dadah dan melihat dengan matanya sendiri nasib gadis-gadis muda yang dijual kepada sindiket pemerdagangan manusia. Apabila adik RAZAK, HAWA (Sara Ali), yang sedang hamil terjebak dengan sindiket ini, AD tidak boleh menutup mata kepada situasi ini lagi dan terpaksa berlumba dengan masa untuk menyelamatkan HAWA tanpa menyedari bapa Hawa, PAK DIN juga sedang mencari anaknya yang telah hilang. Akan tetapi, niat baik AD untuk menolong HAWA telah menggoyahkan hubungannya dengan AM, dan pergelutan mereka akhirnya mencecah tebing maut. Berdepan dengan godaan dan pengkhianatan, dan dihambat samseng ganas di jalanraya, siapakah yang akan menang dalam pertaruhan nyawa antara dua saudara ini?

haa .. itu lah sedikit sebanyak sinopsis pasal cerita ni .. errmm .. nak tengok , nak tengok ! hee .. so awok awok , sape sudi bawak saya tengok cerita ni ? 15 disember ni ditayangkan .. tak mau tak pa , saya boleh pi tengok sendiri .. macam tak biasa :) hee ..

okela , bye!

No comments:

Post a Comment